Цветовая схема:
C C C C
Шрифт
Arial Times New Roman
Розмір шрифту
A A A
Кернинг
1 2 3
Изображения:
  • 16600, м. Ніжин, вул. Богуна 1
  • (04631) 2-35-42, (097) 871-88-60
  • [email protected]

Засіданні Президії Національної академії педагогічних наук України


23.03.2017 року директор Ніжинського обласного педагогічного ліцею Чернігівської обласної ради Тетяна Шевчук була запрошена для участі у засіданні Президії Національної академії педагогічних наук України, на якому слухалось питання «Про наукову і науково-організаційну діяльність Інституту соціальної і політичної психології НАПН України за 2012-2016 роки та перспективи його розвитку».

У своєму виступі Тетяна Михайлівна розповіла про особливості навчання ліцеїстів у трьох профільних класах (фізико-математичному, української та іноземної філології), про здобутки ліцею за поточний навчальний рік і за час функціонування закладу, окремо зупинилась на співпраці ліцею із Інститутом соціальної і політичної психології НАПН України.

Із березня 2016 року Ніжинський обласний педагогічний ліцей включено до проведення дослідно-експериментальної роботи за темою: «Формування позитивної громадської думки щодо освітніх інновацій». Метою експерименту є впровадження технологій роботи з громадською думкою, орієнтованих на формування позитивного ставлення педагогічних працівників, учнівської молоді, батьків та широкої громадськості до переходу загальноосвітніх навчальних закладів на 12-річний термін навчання, профілізацію старшої школи, розширення практики громадсько-державного управління освітою. Інститут соціальної і політичної психології НАПН України підтримав освітню інновацію, ініційовану ліцеєм щодо залучення працівників вітчизняних ВНЗ та наукових установ до проведення науково-методичних заходів у ліцеї з метою підвищення якості освіти. Так, наукові співробітники лабораторії соціальних і психологічних технологій Інституту провели два майстер-класи («Ділова інноваційна гра», доктор психологічних наук Горова О.О.; «Пошук консенсусу», кандидат психологічних наук Іванченко С.М.) для учасників науково-методичного семінару на тему: «Упровадження педагогіки успіху у виховну роботу закладу», що відбувся у ліцеї 23.02.2017 року.