Цветовая схема:
C C C C
Шрифт
Arial Times New Roman
Розмір шрифту
A A A
Кернинг
1 2 3
Изображения:
  • 16600, м. Ніжин, вул. Богуна 1
  • (04631) 2-35-42, (097) 871-88-60
  • [email protected]

Тиждень математики


З 19 по 23 лютого в ліцеї проходив тиждень математики, девізом якого були слова Блеза Паскаля: «Предмет математики настільки серйозний, що корисно не втрачати можливостей зробити його цікавим».

Активну участь у заходах брали вучні всіх класів, і фізико-математичних, і гуманітарних профілів. Проводилися тематичні ігри, конкурси і вікторини.

Математика – наука древня. Тож, початок тижня було присвячено огляду стародавніх задач, над якими ламали голови ще древньогрецькі математики. Сучасна математика неможлива без опанування комп’ютерних технологій. Весело провели час, граючи у вікторини. Додаток Кahoot вирішив проблему: телефон і навчання. Виявляється телефон допомагає навчати і розважати. Із задоволенням знаходили похідні функцій, пригадали означення тригонометричних функцій, а ще пограли у вікторину «Фільми про математику». А як щодо іноземної мови? Виявляється вчити математику англійською мовою – це не просто корисно для мовної практики, це ще надзвичайно цікаво провести аналогії у формулюваннях понять, розв’язуванні вправ. Свої здібності проявили учні класу іноземної філології у створенні навчальних презентацій з математики англійською мовою. Завітайте на блог вчителя математики Тетяни Шмаглій та ознайомтеся з ними. Захід «Математичний ярмарок» органічно поєднав точну науку з прадавніми традиціями українського народу. Учні довідалися про стародавні міри, розв’язували жартівливі задачі, пригадали українські прислів’я та приказки, в яких згадувалися числа.

Загалом, поставлено мети зробити цей предмет цікавим, було досягнено. Сподіваємося, що тепер закоханих в математику серед ліцеїстів стало більше.