Цветовая схема:
C C C C
Шрифт
Arial Times New Roman
Розмір шрифту
A A A
Кернинг
1 2 3
Изображения:
  • 16600, м. Ніжин, вул. Богуна 1
  • (04631) 2-35-42, (097) 871-88-60
  • [email protected]

Тиждень іноземних мов


З 17.04. по 20.04 2018р. у ліцеї був проведений тиждень іноземних мов. Тематика позакласних заходів включала ознайомлення із реаліями життя в англомовних країнах та Німеччині, цікавими фактами із історії розвитку мов цих країн та удосконалення мовних навичок. З метою професійної орієнтації ліцеїстам I та II курсів класу іноземної філології була запропонована зустріч з деканом факультету іноземних мов НДУ імені Миколи Гоголя  Тезіковою С.В. Бесіда ознайомила ліцеїстів із сучасними тенденціями на ринку праці та сприяла визначенню  орієнтирів у виборі майбутньої професії.

Учні всіх класів ліцею брали участь у проведенні позакласних заходів.   Так, під час проведення  рольової гри «Дивний світ професій» учні ІІ курсу класу української філології уявляли себе в ролі представників різних професій, описували свої обов’язки, визначали, які риси характеру потрібні для того, щоб бути успішним в тій чи іншій професійній сфері. Ліцеїсти також давали поради своїм однокласникам, як правильно обрати професію, враховуючи свої здібності, можливості, особистісні якості. Цікавим було завдання «розіграти» ситуації «В офісі», «В магазині», «В автобусі», «В лікарні», «В школі», в яких учні демонстрували поведінку людей різних професій.

 Учні II курсу фізико-математичного класу взяли участь в обговоренні питань круглого столу «Професії майбутнього», поділилися своїми думками про світ професій та навички, які слід мати та розвивати в собі, щоб бути успішними у своїй професії. Під час проведення усного журналу «Подорож визначними місцями світу» учні I курсу класу іноземної філології ознайомилися з найбільш відомими пам’ятками світу, переглянули відео про них, обмінялися враженнями про те, яку б країну вони б хотіли побачити під час власної подорожі. Ліцеїсти також створили рекламу визначних місць світу і намагалися переконати своїх однокласників, що саме це місце варте того, щоб  його відвідати. І якщо з’явиться можливість подорожувати, учні точно знають, що вони хочуть побачити в першу чергу.  

Учні І курсу фізико-математичного  класу мали можливість здійснити віртуальну подорож такими англомовними країнами як США, Канада, Великобританія, Австралія, Індія, Нова Зеландія.  Ліцеїсти дізналися про багату історію та культуру цих країн, переглянули відео та виконували творчі завдання. Учні I курсу класу української філології  відвідали ярмарку запитань та відповідей «Цікава англійська». Вони ознайомилися із реаліями життя у Великобританії та США, перевірили свої знання з історії цих країн та життя їх видатних людей. Відео «5 причин вивчати англійську» спонукало учнів до визначення свого власного ставлення до вивчення цієї мови.  

Під час проведення позакласних заходів з німецької мови демонстрація презентацій  «Цікаві факти про Німеччину» та гра-змагання «Знавці німецької мови» учні удосконалювали свої знання з німецької мови, виконуючи різноманітні тестові завдання, вправи на читання скоромовок та добір антонімів, а також подорожували цікавими містами Німеччини  та оглядали архітектурні пам’ятки.

Вже традиційним стало проведення відкритого засідання клубу «Дебати», на якому була представлена презентація соціального проекту «Нова Українська школа – ключ до успіху».  Учні II курсу класу іноземної філології представили результати свого дослідження з обраної теми. Слід відзначити, що учні зробили спробу проаналізувати та представити своє власне бачення необхідності впровадження новітніх реформ в освіті.

 

 Ліцеїсти показали ефективну роботу в команді на чолі з лідером, опрацювали достатньо великий обсяг матеріалу, проявили себе в роботі волонтерів, досягли практичної реалізації проекту, опановуючи навички громадянської компетентності.

 

Отже, організація позакласної роботи з ліцеїстами сприяє залученню учнів до креативної діяльності, удосконаленню мовних та мовленнєвих вмінь, розширенню кругозіру та збагаченню життєвого досвіду.