Цветовая схема:
C C C C
Шрифт
Arial Times New Roman
Розмір шрифту
A A A
Кернинг
1 2 3
Изображения:
  • 16600, м. Ніжин, вул. Богуна 1
  • (04631) 2-35-42, (097) 871-88-60
  • [email protected]

Педагогічні читання


        29.03.2018 в ліцеї були проведені педагогічні читання на тему: «Педагогічні ідеї Ш.О.Амонашвілі». Дякуємо вчителям ліцею Петренко Л.І., Мухінській С.О.,  Бойко Ю.А., Шмаглій Т.М. за змістовні доповіді про основи гуманної педагогіки, мистецтво сімейного виховання, про те, як треба любити дитину, висвітлені у книгах Ш.Амонашвілі.  Все життя і творчість Ш. О. Амонашвілі присвячені розвитку класичних ідей гуманної педагогіки, утвердження у педагогічній свідомості поняття «духовного гуманізму». Гуманна педагогіка орієнтована на особистість дитини, абсолютну відмову від авторитарної, імперативної педагогіки.

        Закони вчителя: любити та розуміти дитину, наповнюватися оптимізмом до дитини. Принципи: гуманізація середовища навколо дитини, повага особистості дитини, терпіння в процесі становлення дитини. Заповіді: вірити в безмежні можливості дитини; в свої педагогічні здібності; в особисте, можливо не відоме батькам чи оточенню, призначення дитини; в силу гуманного підходу до дитини. Опори в дитині: тяга до розвитку, дорослішання, до свободи. Особисті якості вчителя: доброта, щирість і відвертість, відданість.

          Ш. А. Амонашвілі створює новий підхід до виховання: прийняття будь-якого учня таким, яким він є: «ми повинні бути людьми доброї душі та любити дітей такими, якими вони є». «Розуміти дітей — це означає стати на їх бік».