Цветовая схема:
C C C C
Шрифт
Arial Times New Roman
Розмір шрифту
A A A
Кернинг
1 2 3
Изображения:
  • 16600, м. Ніжин, вул. Богуна 1
  • (04631) 2-35-42, (097) 871-88-60
  • [email protected]

11 грудня 2015 року у ліцеї відбулася обласна учнівська науково-практична конференція на тему: «Актуальні проблеми становлення та розвитку держави і права в Україні»

  В конференції взяли участь майже 50 учнів 9-11 класів загальноосвітніх шкіл області, які цікавляться становленням держави і права в Україні. 
 Робота конференції розпочалась із привітального музичного слова учнів ліцею. Відкрила пленарне засідання Шевчук Тетяна Михайлівна – директор ліцею. 
 Із науковою доповіддю виступив доктор політичних наук, професор, в.о. завкафедрою політології та права Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Ф.В. Барановський «Виконання критеріальних вимог щодо членства в Європейському Союзі як чинник розбудови демократичної та правової держави в Україні».
  С.В. Колесник, начальник сектору Ніжинського ВП ГУ Національної поліції в Чернігівській області ознайомила присутніх із відновним правосуддям як одним із напрямків захисту неповнолітніх, а директор відділу соціальної роботи Ніжинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Н.М. Кучеровська розповіла про чинне законодавство у роботі центрів соціальних служб. 
 М.П. Шкурко, директор Благодійного фонду «Ніжен» закликав присутніх не забувати, що «Питання мови, справа буття нації». 
 Л.О. Дудка, кандидат історичних наук, доцент кафедри політології та права Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя ознайомила з громадянською освітою в Україні. 
 Завершила пленарне засідання кандидат педагогічних наук, вчитель української мови та літератури, Ніжинського обласного педагогічного ліцею Чернігівської обласної ради Т.І. Бутурлим із доповіддю «Ґендерний підхід як засіб побудови паритетного суспільства».
 Подальша робота конференції була продовжена за двома напрямами: 
• Становлення та розвиток держави і права в Україні: національна традиція та міжнародна практика. 
• Людина, громада, суспільство в українському правовому полі. 
  На засіданнях секцій юні науковці змогли презентувати свої роботи та отримати кваліфіковані консультації від викладачів НДУ імені Миколи Гоголя та методиста ОКПНЗ «Чернігівська МАН учнівської молоді» Л.М.Яркової. 
 За підсумками роботи усі учні та їх наукові керівники отримали сертифікати учасників конференції. 
 Усі роботи, надіслані на конференцію, будуть безкоштовно опубліковані у збірнику матеріалів конференції, автори кращих робіт (учні у співавторстві з науковими керівниками), чиї роботи додатково відзначені, отримають запрошення до (безкоштовної) публікації статті (обсяг до 7 сторінок) у Науково-методичному віснику Ніжинського обласного педагогічного ліцею Чернігівської обласної ради (випуск № 1 2016 року), усім учням, які навчаються в 9-ому класі будуть надіслані особисті запрошення на День відкритих дверей у Ніжинський обласний педагогічний ліцей Чернігівської обласної ради, який відбудеться у березні 2016 року, усім учням, які навчаються в 10-ому та 11-ому класах і візьмуть участь у конференції, будуть надіслані особисті запрошення на День відкритих дверей у Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя, який відбудеться у квітні 2016 року.