Цветовая схема:
C C C C
Шрифт
Arial Times New Roman
Розмір шрифту
A A A
Кернинг
1 2 3
Изображения:
  • 16600, м. Ніжин, вул. Богуна 1
  • (04631) 2-35-42, (097) 871-88-60
  • [email protected]

Відбувся VII Регіональний конкурс учнівської поетичної творчості «Славні нащадки Тараса

Відбувся VII Регіональний конкурс учнівської поетичної творчості "Славні нащадки Тараса"

16 березня 2012 року в Ніжинському обласному педагогічному ліцеї Чернігівської обласної ради було проведено VII Регіональний конкурс учнівської поетичної творчості «Славні нащадки Тараса», участь у якому взяли учні загальноосвітніх навчальних закладів Чернігівщини. Цей конкурс традиційно об’єднує тих, хто не байдужий до поетичного слова, хто намагається осягнути таїну вишуканих рим, представити свої вірші широкій аудиторії.

Конкурс завжди відбувається в березні, адже це час, коли ми вшановуємо пам’ять великого поета, славного сина України – Тараса Шевченка. Особливо сильно звучить у ці дні Кобзареве слово та поезія його юних  нащадків.

Іду по світу, слухаючи тишу, 
Ховаю сивий смуток у очах... 
Іде життя — одна миттєвість лише, 
веде у вічність променистий шлях....

Я жити буду, в тиші, в самотині. 
Мене вже не злякає таїна... 
Я житиму тому, що я — людина... 
у світі цілому ТАКА одна...

І зійде сонце — вічне і прекрасне, 
постеле світлий промінь у імлі... 
Іду по світу, тут панує щастя 
і доброта ще ходить по Землі...

Іду по світу... Небо променисте 
хмарки на білих віялах несуть... 
А я — жива, душа і досі чиста, 
У цьому — існування вічна суть...

Це вірш Марини Лапай, учениці І курсу музично-філологічного класу Ніжинського обласного педагогічного ліцею Чернігівської обласної ради, яка й стала переможницею конкурсу. На ІІ місці – Анастасія Іванців, учениця ІІ курсу природничого класу Ніжинського ліцею Ніжинської міської ради, ІІІ місце розділили учениця 9 класу гімназії № 3 Юлія Якубів та учениця 9 класу Великодорізької ЗОШ І – ІІ ст. Софія Братченко. А серед молодших учасників перемогу здобули Анастасія Шумнова, учениця 8 класу Світанківської ЗОШ І – ІІІ ст. (І місце) та Ліліана Улянченко, учениця 5 класу Липоворізької ЗОШ І – ІІ ст. (ІІ місце).

У складі шанованого журі були: Л.С.Сипливець – заступник голови Ніжинської районної державної адміністрації; А.Р.Штайнеккер – головний спеціаліст відділу у справах молоді, сім’ї і спорту Ніжинської райдержадміністрації; О.В. Забарний – декан філологічного факультету НДУ імені Миколи Гоголя, доцент кафедри викладання української мови та літератури, поет; А.Г.Шкуліпа – головний редактор міськрайонної газети «Ніжинський вісник», поет; методисти Ніжинського районного відділу освіти В.В.Григоренко та О.М.Ювко.

Призери та учасники, названі в окремих номінаціях, були нагороджені подарунками від Ніжинської районної державної адміністрації. Переможці конкурсу, а також уся команда із Подищанської ЗОШ І – ІІ ст. Прилуцького району одержали торти, надані ПАТ «Ніжинський хліб». Але на святі ніхто не залишився без подарунка: від Благодійного фонду «Ніжен» усім 43 конкурсантам – книги.

Вірші юних поетів  надруковані в збірці поезії «Стежка до Шевченка». Отже, свято Кобзаревого слова в Ніжинському обласному педагогічному ліцеї відбулося. Сподіваємося, і наступного року в стінах нашого навчального закладу зібрати славних нащадків Тараса.

Ярина Минка,

координатор конкурсу «Славні нащадки Тараса»,

учитель української мови та літератури

Ніжинського обласного педагогічного ліцею

Чернігівської обласної ради