Цветовая схема:
C C C C
Шрифт
Arial Times New Roman
Розмір шрифту
A A A
Кернинг
1 2 3
Изображения:
  • 16600, м. Ніжин, вул. Богуна 1
  • (04631) 2-35-42, (097) 871-88-60
  • [email protected]

У ліцеї пройшов тиждень іноземних мов

  



  Із 09.02 по 13.02.2015 року в Ніжинському обласному педагогічному ліцеї Чернігівської обласної ради був проведений тиждень іноземних мов. В рамках тижня була організована виставка святкових газет, присвячених традиціям та звичаям Великобританії та Німеччини, в якій прийняли участь учні всіх класів ліцею. Також були проведені пізнавально-розважальні позакласні заходи з метою удосконалення навичок володіння іноземними мовами та розширення кругозору учнів про стиль життя в англомовних країнах та Німеччині. 
Так, під час проведення брейн-рінгу «Who is best at English?” учні 1 курсу класу іноземної філології поглибили знання про розмаїття традицій Великобританії, переглянули відео сюжети про країну, мову якої вивчають, мали можливість виконати пісні відомих британських виконавців.
Учні 1 та 2 курсів фізико-математичного класу та класу української філології взяли участь у пізнавальному конкурсі «Марновірства: Міф чи Реальність?». Вони ознайомились з історією виникнення найвідоміших марновірств в англомовних країнах та країнах світу, переглянули відео фрагменти про марновірства, в які вірять англійці, та виконали різноманітні тестові завдання. Учні також виконали відому пісню “Superstitions”, присвячену даній темі.
Учням 1 курсу класу іноземної філології було запропоновано взяти участь у розважальному калейдоскопі «У світі німецького кіно». Учні намагались виразно читати діалоги із відомих фільмів, тренувались у виконанні тестових завдань за змістом переглянутих відео сюжетів, збагачували словниковий запас, опрацьовуючи автентичний матеріал.
Було проведено відкрите заняття спецкурсу «Дебати» на тему: «Подаруй зірку надії кожному». Учні 2 курсу класу іноземної філології представили захист соціального проекту.   
У рамках тижня іноземних  мов 13 лютого 2015 року учнями ІІ курсу класу іноземної філології було представлено соціальний не тему: "Подаруй зірку добра кожному!" під керівництвом учителя англійської мови Лариси Миколаївни Павлюк. Проект присвячений проблемам благодійності та волонтерства, що є надзвичайно актуальним у наш час. Практичною реалізацією проекту стала постановка концерту в дитячому садочку до Дня Святого Миколая, акція "Іграшка - мій друг", "Україна - моя Батьківщина" - конкурс малюнків ліцеїстів на тему миру в Україні, підготовка та відправлення листів та малюнків солдатам, які зараз борються за свободу нашої країни, написання учнями віршів на актуальні теми сьогодення, створення відеофільму про роль благодійності в сучасному суспільстві.