Цветовая схема:
C C C C
Шрифт
Arial Times New Roman
Розмір шрифту
A A A
Кернинг
1 2 3
Изображения:
  • 16600, м. Ніжин, вул. Богуна 1
  • (04631) 2-35-42, (097) 871-88-60
  • [email protected]

Тиждень психології

   

У стінах обласного педагогічного ліцею з 26 листопада по 30 листопада було проведено тиждень психології, практичним психологом, Лясковською Маргаритою Станіславівною, якій співпав з початком акції «16 днів проти насильства» (25 листопада – 10 грудня) ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства 1991 року. Власне тоді визначився зв’язок між насильством стосовно жінок та правами людей. Дати акції символічно наголошують на цьому зв’язку: 25 листопада – Міжнародний день проти насильства щодо жінок, 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

Саме тому тиждень був присвячений даній проблемі та мав назву «16 днів проти насильства». Було заплановано та проведено такі заходи :

1.     Година психолога «Гендер та стать»,

2.     Бесіда з елементами тренінгу «Насильство в сім’ї »

3.     Година психолога «Гендерні стереотипи у рекламі»,

4.     «Батьківський приклад та формування особистості»

5.     Психологічний квест «Сучасна жінка, яка вона»,

6.     Тренінгове заняття «Це наше і це твоє»

7.     Година психолога «Волонтерський рух та дозвілля ліцеїстів»,

8.     Виставка малюнків ліцеїстів на тему : «Насильству, ні!».

9.     Заняття з елементами тренінгу : «Дискримінації , НІ!»

10.                       Година психолога «Формування сексуального здоров’я молоді»

Насильство в сім'ї або родині залишається серйозною проблемою для усіх держав-учасниць ООН, незалежно від регіону, мирного часу, культури, конфліктів або стихійних лих. 

Воно набуває багатьох форм та занадто часто суспільство заплющує на нього очі. Щоб зупинити насильство у сім’ї необхідна консолідація місцевих структур та громадськості та власне не боятися про це говорити на повний голос. Пам’ятати, про те, що допомагають тим, хто просить допомоги.

Всі заходи проведені протягом тижня психології пройшли цікаво: учні були зацікавлені, приймали активну участь як в обговоренні тем так і в виконанні практичних завданнях.