Цветовая схема:
C C C C
Шрифт
Arial Times New Roman
Розмір шрифту
A A A
Кернинг
1 2 3
Изображения:
  • 16600, м. Ніжин, вул. Богуна 1
  • (04631) 2-35-42, (097) 871-88-60
  • [email protected]

ПРО ПРОВЕДЕННЯ ДЕКАДИ УКРАЇНСЬКОЇ ЛІТЕРАТУРИ

Переможцями конкурсу стали Л. Хомич (І), І. Самборин (І), А. Зайченко (ІІ), М. Сватенкова (ІІ), З. Березинець (ІІІ), А. Голубенко (ІІІ), М. Дяченко (ІІІ) («Середні класи»); А. Дорошенко (І), А. Ричок (І), А. Горніцька (ІІ), К. Башук (ІІІ), Д. Івахненко (ІІІ), А. Гришко (ІІІ) («Старші класи). Окремими відзнаками були нагороджені В. Головко, В. Кузьменко, С. Семено («За кращий прозовий твір»).

Ю. Бондаренко провів відкритий урок, присвячений роману у віршах Ліни Костенко «Маруся Чурай».
Під керівництвом Т. Бутурлим було організовано ряд творчих заходів: «Як я готуюся до ЗНО з української мови та літератури» https://tatianasiltsc.blogspot.com/2019/02/blog-post_26.html (переможець – Н. Богдан), «Світ О. Кобилянської» https://tatianasiltsc.blogspot.com/2019/03/blog-post.html (переможець – В. Мельник), «Найкреативніший пост в «Instagram» чи «Facebook» про сучасного письменника» (переможці – Ю. Малій, Я. Заєць), «Повторення вивченого з української літератури в 10 класі» (конкурс 1 тестового завдання з цікавою інфографікою в «Instagram») (переможець – А. Бойко). Старшокласники створили проект «Приклади до власного висловлення» https://tatianasiltsc.blogspot.com/2019/03/blog-post_90.html (учасники – В. Мельник, Б. Марченко, А. Лук’янова, А. Бойко, А. Пантелієнко, О. Журбін, А. Клименко, Я. М. Фесенко, А. Клименко). Також було підготовлено флешмоб до дня народження Ліни Костенко. Грамоту за найкраще прочитання вірша «цариці поезії в Україні» отримала М. Чаленко.
О. Міщенко розвивала в учнів інформаційні компетентності, залучивши їх до конкурсу «ТОП-5 кращих сторінок українських письменників у соцмережах» (переможці – П. Миколаєнко, А. Попова, К. Камка, Л. Марундик, Я. Авраменко) та створення буктрейлеру до твору Лесі Українки «Лісова пісня» (https://www.youtube.com/watch?v=5knxXNTupR4).
А. Іващенко організувала арт-акцію «Створи образ рідного слова» та провела «Турнір знавців Шевченкового слова».
Т. Бутурлим взяла участь у триденному тренінгу для вчителів, спрямованого на підготовку учнів до ЗНО (проект «БомбеЗНО» від ГО «Глобал Офіс», ГО «Освіторія», за підтримки МОН України та Фінської підтримки реформи української школи).
16.03.2019 р. Т. Бутурлим провела майстер-клас в режимі онлайн на практичному інтенсиві освітнього проекту «На урок» (Харків) («Технологія створення навчальних відеороликів» https://www.youtube.com/watch?v=Ay4dyBDvG_c), 12.03.2019 р. – вебінар на платформі «Всеосвіта» (Київ) («Особливості використання флеш-карток у процесі вивчення української мови та літератури» https://vseosvita.ua/webinar/osoblivosti-vikoristanna-fles-kartok-u-procesi-vivcenna-ukrainskoi-movi...