Цветовая схема:
C C C C
Шрифт
Arial Times New Roman
Розмір шрифту
A A A
Кернинг
1 2 3
Изображения:
  • 16600, м. Ніжин, вул. Богуна 1
  • (04631) 2-35-42, (097) 871-88-60
  • [email protected]

Міжнародний день рідної мови

 21 лютого – Міжнародний день рідної мови.

Цього дня в ліцеї учні ІІ курсу класу іноземної філології провели лінгвістичну гру «Угадай мову». Переможцями стали Анжеліка Кичко та Олег Грязнов. Вітаємо найкращих знавців мов світу!!!

Ще ліцеїсти виготовили сонцеколо мов світу, зобразили мовне дерево, дібрали вірші про мову різними мовами світу. Із метою підвищення рівня грамотності учні уклали лексичні нормативи: дібрали найуживаніші мовні конструкції, у яких наявні помилки, і подали правильні варіанти.

Із нагоди свята учні ІІ курсу класу української філології написали диктант «Україна в нас одна». Сьогодні ліцеїсти вивчали українську мову в грі, навчальний процес перетворили на захопливий пошук, творчу пізнавальну діяльність, окрилену бажанням дізнатися більше нового з фонетики, орфографії, синтаксису та інших розділів мовознавства. У процесі лінгвістичних ігор діти дізналися багато цікавих фактів як про українську, так і про інші мови світу.

У межах заходу «Без мови немає народу» учні І курсу класу української філології читали крилаті вирази й поетичні цитати українських письменників про мову, презентували роль української літератури на важкому, але плідному шляху розвитку й нормативної стабілізації нашої мови.

У межах заходу «Відчуй смак українського слова» діти створили вінок епітетів, якими висловили шану та любов до рідної мови.


Говоріть рідною мовою - грамотно, виразно, красиво!!!