Цветовая схема:
C C C C
Шрифт
Arial Times New Roman
Розмір шрифту
A A A
Кернинг
1 2 3
Изображения:
  • 16600, м. Ніжин, вул. Богуна 1
  • (04631) 2-35-42, (097) 871-88-60
  • [email protected]

Стежка до Шевченка

Стежка до Шевченка Стежка до Шевченка Стежка до Шевченка Стежка до Шевченка Стежка до Шевченка Стежка до Шевченка Стежка до Шевченка Стежка до Шевченка Стежка до Шевченка

13 Березня 2024 12:03

Кількість переглядів: 85

ХІХ Регіональний конкурс учнівської творчості «Стежка до Шевченка» відбувся! Цьогоріч 52 учасники надіслали власні творчі напрацювання на розгляд авторитетного журі: члена Національної спілки письменників України, члена Національної спілки журналістів України Олександра Забарного; члена Національної спілки письменників України Анатолія Шкуліпи; поета, перекладача, експерта Всеукраїнського літературного конкурсу «Коронація слова» Олександра Гадзінського. На конкурсі були представлені творчі доробки здобувачів освіти міста Ніжина та Ніжинщини, Прилуччини, Чернігівщини, міста Києва. Надіслані роботи члени журі розглядали за двома віковими категоріями («Середні класи» та «Старші класи») та у двох номінаціях («Поезія» та «Проза»).

Оргомітет конкурсу висловлює щиру вдячність за спонсорську допомогу директору Благодійного фонду «Ніжен» Миколі Шкурку та керівнику компанії «Копиця» Наталії Копиці.

Цьогоріч конкурс відбувався в змішаному форматі: переможці були запрошені до закладу освіти для нагородження, а всі інші учасник мали змогу долучитися до проведення заходу онлайн (через відео конференцію на платформі Zoom).

Захід відбувся у форматі пошуку відповідей на запитання, які ставить нам життя. Про актуальність творів Тараса Шевченка розповіла кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри літератури, методики її навчання, історії культури та журналістики Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, учителька української літератури Ніжинського обласного педагогічного ліцею Чернігівської обласної ради Оксана Капленко. З вітальним словом виступив директор Благодійного фонду «Ніжен» Микола Шкурко. Слова вдячності прозвучали від заступниці директора з навчально-виховної роботи Світлани Карпенко.

На заході звучали твори переможців конкурсу – проникливі, душевні, талановиті. Піснею привітала всіх запрошених учениця 11 класу іноземної філології Марія Ракоїд.

Переможці конкурсу були нагороджені дипломами та м’якими іграшками від компанії «Копиця». Інші учасники отримали електронні сертифікати. Усі творчі доробки розміщені в збірці «Стежка до Шевченка», електронний варіант якої отримали всі учасники конкурсу.

Ніжинський обласний педагогічний ліцей вітає всіх учасників конкурсу та бажає натхнення, наснаги, творчого осяяння та високих досягнень! 

Матеріали заходу